Gitte Skovmand

Samtid og samvær – fortællinger og øjebliksbilleder i Nørhald Kunstforening

Gitte Skovmand er multikunstner fra Odense og udstiller i marts måned et bredt udvalg af sine værker.

Her kan man opleve kunst i vidt forskellige materialer – fra maleri og collage over tekstilkunst til linoleumstryk.

Fortællingerne i hendes værker tager udgangspunkt i vores samtid, og Gitte Skovmands fascination af samværet (eller mangel på samme) sætter sig igennem i hendes skildringer af øjeblikke, tilsat kant og alvor.

Hun bruger ofte fotos som forlæg til sine værker og omtolker dem til samtidsmotiver, måske tilsat et abstrakt element, og de færdige værker ender i et fabulerende udtryk, der på det nærmeste kommunikerer med betragteren.

Med en dristig palet og kontrastfyldte motiver arbejder Gitte i temaer som f.eks. miljø, natur, næste generations udfordringer, kærlighed, balance/ubalance hos os selv og i vores verden. Selv betegner hun sit arbejde som kunstner som både en leg og en slåskamp med tema, motiv, farve og komposition.

Gitte Skovmand er selvstændig billedkunstner og underviser desuden i Ungdomsskolen UngOdenses kunstmiljøer. Som medejer af kunstværkstedet ”Violas Værksted”, der laver kunst og kulturevents i det offentlige rum for både børn og voksne, bidrager hun også til samskabende projekter med strikkegraffiti og tekstilkunst.

Gitte er en del af kunstgruppen RUST og kunstnersammenslutningen ”Kunstværkstederne Hollufgård” i Odense.

Udstillingen kan ses fra lørdag d. 4. marts til torsdag d. 30. marts i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19A, Mellerup, 8930 Randers NØ. Der er åbent alle hverdage fra kl. 14 til kl. 17.

Selve ferniseringen finder sted lørdag d. 4. marts 2023 kl. 14 til 16. Alle er velkomne, og foreningen byder som altid på en lille forfriskning samt musikalsk underholdning.