Aage Arbjerg

En rå malerisk sansning

Sæsonens første udstilling i Nørhald Kunstforening er rig på natursansning.
Aage Arbjerg, der har boet i Randers det meste af sit liv, var elev af maleren Sven Dalsgård. Han har i sin kunst bevæget sig fra den surrealistiske genre til konceptkunst og videre til en sansemættet landskabstolkning, som er det udtryk vi finder i de udstillede værker i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18, Mellerup, 8930 Randers NØ.

De udstillede billeder er primært landskaber fra de sidste 5-10 år. Man vil også se collager samt værker med kubistisk inspiration, hentet fra Pablo Picasso, en malerisk udløber af Arbjergs ophold i Spanien.

Aage Arbjerg tager sit udgangspunkt i det fri foran motiv og landskab, og han formår at omsætte det sete i et malerisk sprog, hvor sansning og farve er det bærende element i udtrykket.

Arbjerg tilhører en gruppe kunstnere, der nyfortolker landskabet, som indfanges direkte i et umiddelbart formsprog. Der er i billederne en vitalitet og farvemætning, som kun kan begejstre betragteren.

Der er fernisering lørdag d. 9 september fra kl. 14 til 16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, hvor der også er en lille forfriskning samt musikalsk underholdning.

Udstillingen er åben på alle hverdage fra kl. 14 til 17, og sidste udstillingsdag er torsdag d. 5. oktober.