Eva Christensen

Nordisk lys og atmosfære.

Eva Christensen er født i Danmark, men hendes mors familie kommer oprindeligt fra en ø nord for Gotland, Fårö. Tidligere var der meget fattigt på Fårö, men i dag er øen blevet eksklusiv. Ingmar Bergman boede indtil sin død på øen. Naturen dér er øde og præget af hede og sten.

Eva Christensens mor bor på Gotland, og her opleves den fred og ro, som Eva forsøger at overføre til maleriet. Det flade landskab, der er præget af kalksten og lav bevoksning, virker oprindeligt og uspoleret.

Hendes malerier er enkle uden for mange forstyrrende elementer. Fårene står rolige og nysgerrige og falder ind i baggrunden. I modsætning til de rolige får er der mere energi og bevægelse i malerierne af fugle, hvor selve fuglen er diffus, mens næb og klør står skarpt.

Eva Christensens farvevalg er begrænset i dæmpede jordfarver og malet, så maleriet virker diffust og sløret med veludviklet lysvirkning. Såvel farvevalg som metode giver en hvile og afslappethed for betragteren – især billederne af får.

Når motivet er fugle eller okser, udtrykkes der energi og kraft, men uden at det bliver for uroligt og forvirrende.

Der er fernisering lørdag d. 3. september kl. 14-16 i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, 8930 Randers NØ.
Der bydes på en lille forfriskning.
Udstillingen kan ses alle hverdage fra kl. 14-17 indtil d. 6. oktober.