Hardy Brix og Julie Bach

Oplev arktiske fortællinger i Nørhald Kunstforening

Det er en verden af lys og stoflighed, der opstår, når Hardy Brix og Julie Bachs kunstneriske universer mødes i denne udstilling med billeder, skulptur og objekt installeret i foyeren på Mellerup Efterskole. Fælles for de to kunstnere er forbindelsen til det arktiske og en interesse for lys og stoflighed i deres værker.

Julie Bach er optaget af rumlig form i bløde materialer. Som en visuel fortælling, hvor lag af minder og referencer gemmer sig. I udstillingen ”Transparente fortællinger” vises den tekstile installation ’Træk vejret helt ned i fødderne’, samt nye værker hvor materialet tarmskind indgår. Det er et materiale inspireret af Julies grønlandske rødder og rejser i landet, hvorfra også hendes arbejde med åndehuller som magiske passager stammer.

Hardy Brix’ mange rejser til det arktiske har blandt andet afstedkommet en nysgerrighed for at arbejde med isen rent fysisk. Ved at bruge isen i trykprocessen, involveres en af naturens iboende kræfter, nemlig iskrystallernes indre formsprog og forvandlingsevne, som påvirker alt, hvad de kommer i berøring med. Den arktiske proces opstår her på en mystisk og samtidig helt begribelig måde, hvor den gamle is udfolder sig som en ny fortælling på papiret.

Oplev samarbejdet mellem de to kunstnere ved ferniseringen lørdag den 24. februar kl. 14-16. Herefter kan udstillingen ses alle hverdage kl. 14-17 frem til 21. marts.